Eitjes met zoete vulling
bereiding
-
1
Week de gelatine in koud water.
Schil de mango (hoe rijper, hoe meer smaak) en snij het vruchtvlees van de pit af.
-
2
Breng 250 ml room met 80 g suiker al roerend aan de kook.
Temper het vuur en laat gedurende een vijftiental minuten inkoken, roer regelmatig.
-
3
Breng de melk aan de kook.
Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Vermeng dit dan met de ingekookte room.
-
4
Verdeel het mengsel over lege eierschalen en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
-
5
Mix de mango samen met het water en 1 el suiker tot een gladde coulis.
-
6
Schep met een lepeltje een beetje mangocoulis in het midden van de panna cotta, zo lijkt het net een eitje met dooier.
-
7
Smelt de chocolade en
de boter in de melk (dat
kan au bain marie of in
de microgolfoven). -
8
Meng de eidooier met de suiker en roer goed.
Roer er dan de gesmolten chocolade door.
-
9
Klop de room lobbig en spatel hem door de chocoladecrème.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de mousse.
-
10
Verdeel de mousse met een spuitzak over de eierschalen.
Zet ten minste 2 uur in de koelkast.
-
11
Versier de dessertjes net voor het serveren met chocoladeparels of smarties.
Voorbereiding
Panna cotta
Chocolademousse