Plantaardige haverpannenkoekjes van zoete aardappel en kokosmelk
bereiding
-
1
Prik gaatjes in de zoete aardappel, leg in de microgolfoven en laat 10 minuten garen. Haal uit de microgolfoven, laat afkoelen en verwijder de schil. Plet de zoete aardappel.
-
2
Maal de havervlokken tot fijne bloem. Meng de haverbloem met de gemixte zoete aardappel, de kokosmelk, het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden, zout en 1 eetlepel appelazijn. Laat het deeg 10 minuten of liefst een nacht rusten in de koelkast.
-
3
Verhit een pan met antiaanbaklaag en giet er een scheutje olie in. Bak er 2 à 3 dikke pannenkoekjes in op een middelhoog vuur. Bak elke kant zo'n 2 minuten. Bak zo verder tot het beslag op is.
-
4
Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessenconfituur, blauwe bessen en agavesiroop.