Geroosterde eend met krieltjes, wortel en appel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vel van de eend kruiselings in met een scherp mes. Bak de ¬eendenborsten met de velkant naar beneden in een pan zonder vetstof. Kruid ze met peper en zout. Bak de eenden¬borsten ook op de andere kant kort aan. Haal ze uit de pan en giet het vrijgekomen vet van de eendenborsten weg.
-
2
Boen de krieltjes schoon en ¬halveer ze. Boen de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Boen de appeltjes schoon en snijze in kwartjes.
-
3
Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel eendenvet. Leg er de krieltjes en de wortelen in. Verdeel er de tweede eetlepel eendenvet, de ¬honing en 2 takjes rozemarijn over. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
-
4
Neem de ovenschaal uit de oven, leg er de eendenborsten en de plakjes appel in en bak alles nog 15 à 18 minuten in de oven, of tot de eend mooi roze gebakken is. Werk de schotel af met de rest van de rozemarijn. Serveer per persoon een halve eendenborst.