Recept

Groentetorentjes van zoete aardappel, courgette en koolrabi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke torentjes zijn als heerlijk gezond bijgerecht vast het hoogtepunt van je kerstmaal.

Tip: varieer erop los en maak deze torentjes met de groenten die je in huis hebt. Ze smaken ook heerlijk met rode biet en zoete aardappel bijvoorbeeld.

Je hebt voor dit recept ook een rond uitsteekvormpje nodig.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolrabi’s en de zoete aardappelen. Spoel de courgettes. Snij de zoete aardappelen, de courgettes en de koolrabi’s met een mandoline in dunne plakjes. Steek er met het uitsteekvormpje gelijke rondjes uit.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Rist de blaadjes van de tijm. Meng de knoflook en de tijm met de boter in een kleine kom. Kruid de boter met peper en zout. Verwarm de kruidige boter, giet ze over de groenteschijfjes en meng ze er goed onder.

  3. 3

    Maak torentjes van de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg afwisselend een plakje zoete aardappel, een plakje courgette en een plakje koolrabi op elkaar. Herhaal tot je mooie torentjes hebt. Bak de groentetorentjes 45 minuten in de oven, of tot ze aan de bovenkant goudbruin en knapperig zijn. Werk ze af met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentetorentjes van zoete aardappel, courgette en koolrabi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!