Groentetorentjes van zoete aardappel, courgette en koolrabi
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolrabi’s en de zoete aardappelen. Spoel de courgettes. Snij de zoete aardappelen, de courgettes en de koolrabi’s met een mandoline in dunne plakjes. Steek er met het uitsteekvormpje gelijke rondjes uit.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Rist de blaadjes van de tijm. Meng de knoflook en de tijm met de boter in een kleine kom. Kruid de boter met peper en zout. Verwarm de kruidige boter, giet ze over de groenteschijfjes en meng ze er goed onder.
-
3
Maak torentjes van de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg afwisselend een plakje zoete aardappel, een plakje courgette en een plakje koolrabi op elkaar. Herhaal tot je mooie torentjes hebt. Bak de groentetorentjes 45 minuten in de oven, of tot ze aan de bovenkant goudbruin en knapperig zijn. Werk ze af met een takje tijm.