Recept

Minikoffiemeringues met peer, amandelen en skyr

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessert à la Sandra Bekkari!

Ook lekker met:

• het vruchtvlees van een passievrucht 

• plakjes bloedsinaasappel en pistachenootjes

• veenbessencompote

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop het met een mixer schuimig. Voeg de espresso en de zusto beetje bij beetje toe, tot het eiwit glanst en je pieken kunt vormen. Zeef er ten slotte het maïszetmeel boven en klop er het zout, de geraspte citroenschil en het citroensap door.

  2. 2

    Schep kleine hoopjes van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en maak telkens in het midden een kuiltje. Bak de meringues minstens 1 uur in de oven. Zet de oven dan uit en laat de meringues nog 1 uur in de gesloten oven staan. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Schil de peren en snij ze in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de peertjes krokant samen met het vijfkruidenpoeder. Rooster de amandelschilfers goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof. Klop de skyr op met de honing.

  4. 4

    Werk de minimeringues af met een lepeltje skyr, de krokante peerblokjes, de amandelschilfers en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minikoffiemeringues met peer, amandelen en skyr

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!