Kerstdessertplank
bereiding
-
1
Spuit beide chocolademousses in miniglaasjes. Werk de donkere mousse af met de koffieboontjes. Rasp boven de witte chocolademousse de witte chocolade.
-
2
Zet ze op de plank en verspreid de chocolade, de macarons en de cakejes errond.
-
3
Vul de plank verder aan met het gedroogde fruit, de noten en het verse fruit. Eindig met de munt.
Maak zelf donkere chocomousse
-
1
Smelt 200 gram fondant chocolade samen met 2 eetlepels melk au bain-marie. Meng 1 eidooier, 1 eetlepel rum en 2 eetlepels poedersuiker onder de gesmolten chocolade.
-
2
Klop 4 eiwitten stijf. Klop 200 milliliter room stijf. Spatel eerst de room en daarna het stijfgeklopte eiwit door de chocolade. Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
Maak zelf witte chocomousse
-
1
Smelt 250 gram witte chocolade met 4 à 5 eetlepels room au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat het wat afkoelen.
-
2
Klop 450 milliliter slagroom lobbig. Klop 1 eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel eerst de room en daarna het stijfgeklopte eiwit door de chocolade. Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.