Recept

Hartige zoeteaardappel-koekjes met cottagecheese en zalmeitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sanaproof brunchrecept van Sandra Bekkari. Tip van Sandra: “Je kunt deze koekjes ook met pompoen maken”.

Wat is arrowroot?

Arrowroot is een plantaardig bindmiddel. Het werkt op dezelfde manier als maïszetmeel, maar is volledig glutenvrij. Je vindt het in biowinkels.

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof. Doe ze in een handdoek of zeef en wring of duw er zoveel mogelijk vocht uit. Meng er de arrowroot onder en kruid het mengsel met voldoende peper en zout.

  2. 2

    Verhit een laagje olijfolie en schep kleine hoopjes van het mengsel in de pan. Duw ze plat en bak ze op een laag vuur aan beide kanten goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen. Maak de lente¬uitjes schoon en snipper ze fijn.

  4. 4

    Serveer de aardappelkoekjes warm, lauw of koud met een lepel cottagecheese, de zalmeitjes en de dille. Werk ze af met een beetje geraspte citroenschil, de lente-uitjes en fleur de sel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige zoeteaardappel-koekjes met cottagecheese en zalmeitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!