Courgetteballetjes uit de airfryer met een yoghurt-citroensausje
bereiding
-
1
Maak eerst het sausje: rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Meng de Griekse yoghurt met de citroenschil en -sap (naar smaak), peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
2
Haal de blaadjes van de takjes munt en hak ze fijn. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Spoel de courgettes, verwijder de uiteinden en rasp ze grof. Leg een schone zeefdoek in een zeef, doe daarin de geraspte courgette en wring er het vocht uit.
-
3
Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en meng. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij twee vellen bakpapier op maat van het airfryermandje. Verwarm de airfryer voor op 180°C (zonder het bakpapier, dat leg je er pas in als je gaat bakken).
-
5
Maak balletjes van het courgettemengsel, ter grootte van een dikke knikker. Leg ze op het bakpapier. Bak de balletjes ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat de balletjes niet tegen of op elkaar liggen, zodat ze aan elke kant mooi bruin kunnen worden. Bak eventueel in verschillende porties.
-
6
Serveer met het yoghurt-citroensausje.