Recept

Filodriehoekjes met bloemkool uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker vegetarisch hapje uit de airfryer.

Geen airfryer in huis? In de heteluchtoven lukt het ook. Mogelijk moet je de oventijd een beetje verlengen.

bereiding
  1. 1

    Laat de rozijnen wellen in een kommetje lauw water.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 15 minuten. Laat afkoelen.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de feta in blokjes.

  4. 4

    Stoof de ui en de knoflook glazig in een pan met wat olijfolie. Voeg de honing en de uitgelekte rozijnen toe. Laat 5 minuten verder stoven op laag vuur. Laat afkoelen.

  5. 5

    Plet de bloemkool in een kom. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Verwarm de airfryer voor op 200°C.

  7. 7

    Leg telkens 2 vellen filodeeg op elkaar op het werkblad. Bestrijk ze met olijfolie en plooi ze in de lengte in twee. Schep in een hoekje bovenaan elke reep filodeeg wat ui en rozijnen, wat bloemkoolpuree en een blokje feta. Vouw het hoekje om zodat je bovenaan een driehoek krijgt. Plooi dan verder naar beneden in driehoekjes, zodat de vulling goed verpakt zit.

  8. 8

    Bak de driehoekjes 5 minuten in de airfryer op een vel bakpapier. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken (afhankelijk van de grootte van je airfryer moet je dit in verschillende keren doen). Draai de driehoekjes halverwege de baktijd om.

  9. 9

    Serveer met een partje citroen en bestrooid met wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodriehoekjes met bloemkool uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!