Recept

Tulbandcakejes met ricotta, citroen en bosbessen uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebakjes uit de airfryer: het kan! Gebruik siliconen tulbandvormpjes.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen, pers de citroen.

  2. 2

    Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de ricotta toe en klop 5 minuten goed door. Voeg een voor een de eieren toe en klopt tot het ei volledig is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe en roer om.

  3. 3

    Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda. Klop door het ricottamengsel tot alles goed gemengd is. Voeg de helft van de bosbessen toe en roer voorzichtig om.

  4. 4

    Vul individuele tulbandvormpjes van siliconen voor ongeveer 3/4. Zet ze in het mandje van de airfryer. Bak 25 minuten op 180°C. Dit moet je mogelijk in meerdere keren doen, afhankelijk van de grootte van jouw airfryer.

  5. 5

    Laat de cakejes afkoelen en ontvorm ze. Versier met de rest van de bosbessen en de munt. Bestrooi met een beetje poedersuiker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tulbandcakejes met ricotta, citroen en bosbessen uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!