Pavlova met rood fruit uit de airfryer
bereiding
-
1
Maak de meringue. Klop de eiwitten stijf in de standmixer. Zodra ze schuimig beginnen te worden, voeg je het citroensap toe en lepel per lepel ook de fijne suiker.
-
2
Klop 10 minuten en drijf de snelheid van de klopper op, tot je een glanzende meringue krijgt. Zeef de poedersuiker met het maïszetmeel en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Doe de meringue in een spuitzak met gekarteld mondje.
-
3
Leg een vel bakpapier op de bodem van het mandje van je airfryer. Spuit de meringue in toefjes in de vorm van een vulkaan: de basis is groter dan de top, en het midden blijft vrij. Hou hierbij wel rekening met de hoogte van de binnenruimte van je airfryer! Bak de meringue 1 uur op 110°C. De meringue moet goed droog zijn.
-
4
Klop de ijskoude room met de mascarpone en de poedersuiker tot een luchtig geheel.
-
5
Vul de krater van de meringue met de mascarponeroom. Lepel er de coulis over en werk af met rood fruit en eetbare bloemen. Serveer meteen.