Recept

Aziatische gehaktballetjes met koriandersausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het hapje voor wie geen tijd heeft maar wel wil scoren bij de apero.

Koriander of niet?

Niet iedereen is fan van koriander. Blad­peterselie of bieslook zijn waardige vervangers voor een frisse toets.

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de balletjes, behalve de olijfolie en de sesamzaadjes, onder elkaar. Rol er met vochtige handen balletjes van en zet ze 15 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de saus. Maak het lente-uitje schoon en snij het in stukjes. Pel en pers de knoflook. Mix alle ingrediënten voor het sausje met 4 eetlepels water glad.

  3. 3

    Bak de balletjes in olijfolie goudbruin en gaar. Leg ze op een schaaltje en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Werk ze af met de extra koriander en serveer er het sausje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatische gehaktballetjes met koriandersausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!