Kalkoenconsommé met flinterdunne raapjes
bereiding
-
1
Schil de wortel en snij hem in stukken. Maak de prei en de bleekselder schoon en snij ze in grove plakjes.
-
2
Doe de kalkoenbouten, de wortel, de prei, de bleekselder, de peterselie, de tijm, de laurier, de kruidnagels en 1,5 liter water in een kookpot en breng aan de kook. Klop de eiwitten los en voeg ze toe aan de pan. Laat het geheel 25 minuten zacht koken. Kruid met 1 koffielepel zout en voldoende peper.
-
3
Giet het geheel door een neteldoek of handdoek en kruid met peper en zout.
-
4
Haal het vlees van de bouten en snij of scheur het in fijne reepjes. Schil de raapjes en snij ze met een mandoline in heel fijne plakjes en daarna in reepjes. Pel de sjalot en snij ze in fijne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en de raapjes zacht op een zacht vuur. Voeg de reepjes kalkoen toe en roerbak ze 1 minuut. Besprenkel ze met citroensap en kruid ze met peper en zout.
-
5
Verdeel de gebakken raapjes, sjalot en kalkoen over de soepborden. Schenk er de consommé bij en werk hem af met de dille.