Recept

Gravad lax met mango-avocadosalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sanaproof brunchrecept van Sandra Bekkari. Tip van Sandra: “Door het zout trekt het vocht uit de zalm en wordt hij mooi stevig van textuur”.

Let op: tel 12 à 24 uur bij de bereidingstijd voor het marineren in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen. Hou de citroen bij voor het sap. Hak enkele takjes dille fijn tot je 3 eetlepels hebt.

  2. 2

    Meng de geraspte citroenschil, de gesnipperde dille, het zout, de suiker, de grove mosterd en een scheutje water. Wrijf de bovenkant en de onderkant van de zalm in met dit mengsel.

  3. 3

    Wikkel de zalm in vershoudfolie en leg hem in een ovenschaaltje. Bedek met een gewicht van ongeveer 500 gram. Zet de zalm 12 à 24 uur in de koelkast. Draai hem tussendoor eens om.

  4. 4

    Maak de salsa. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Hak de rest van de dille fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in heel fijne blokjes. Pel de avocado en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen.

  5. 5

    Meng de sjalot, de dille, de mango en de avocado met het citroensap, de appelazijn en de olijfolie. Kruid de salsa met de chilivlokken. Bewaar de salsa in de koelkast.

  6. 6

    Haal de zalm uit de folie, wrijf hem schoon en snij hem in flinterdunne plakjes. Serveer de zalmplakjes met de salsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gravad lax met mango-avocadosalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!