Recept

Snert met veggie balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winterse erwtensoep met vegetarische balletjes in plaats van spek. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de spliterwten onder koud stromend water tot het water helder is. Doe ze samen met de bouillonblokjes in een diepe pan en giet er 1,5 liter water bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur op een zacht vuur koken tot de spliterwten gaar zijn.

  2. 2

    Maak ondertussen de prei schoon en snij hem in ringen. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Schil de knolselder en de aardappel en snij ze in blokjes. Voeg alle groenten en het laurierblaadje toe aan de erwten en laat nog 30 minuten zachtjes verder koken.

  3. 3

    Bak de vegetarische balletjes goudbruin in wat olie. Haal het laurierblad uit de soep en ga even met de mixer door de soep. Er mogen gerust nog stukjes in zitten. Breng de soep op smaak met peper en zout

  4. 4

    Schep de soep in kommen en verdeel er de balletjes over. Werk af met de krulpeterselie. Lekker met krokant stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snert met veggie balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!