Wortelcrackers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, rasp ze fijn en knijp er het overtollige vocht uit met een handdoek. Meng de geraspte wortel met de havermout, het lijnzaad, het bakpoeder, 100 milliliter water, de olie, het zout en het komijnzaad tot een deeg. Voeg een beetje meer water toe als het deeg te droog is.
-
2
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg het deeg op het bakpapier en rol het uit tot een dunne laag van ongeveer 2 à 3 mm dik. Je kunt hiervoor een deegroller gebruiken. Maak de deeglaag zo gelijkmatig mogelijk. Snij het deeg in vierkantjes.
-
3
Bak de wortelcrackers 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hou ze goed in de gaten, want de baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte. Laat de crackers afkoelen op een rooster voor je ze serveert.Lekker met (vegan) roomkaas.