Recept

Gingerbread cookies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte eindejaarsklassieker.

bereiding
  1. 1

    Zeef in een kom de bloem, het gember­poeder, het kaneelpoeder, de gemalen kruidnagel, het bakpoeder en het zout. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.

  2. 2

    Klop in een andere kom de boter en de bruine suiker licht en luchtig. Voeg het ei en de melasse toe aan het boter-suikermengsel en klop alles goed. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot er een ­samenhangend deeg ontstaat. Als het deeg te plakkerig is, kun je wat extra bloem toevoegen. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C en ­bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het gekoelde deeg uit op een met bloem ­bestrooid oppervlak tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.

  4. 4

    Snij met de koekjesuitstekers cookies uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak ze ­ongeveer 10 à 12 minuten in de oven, of tot ze stevig aanvoelen en de randen licht goudbruin zijn.

  5. 5

    Laat de koekjes afkoelen op een rooster en versier ze met het glazuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gingerbread cookies

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!