Gingerbread cookies
bereiding
-
1
Zeef in een kom de bloem, het gemberpoeder, het kaneelpoeder, de gemalen kruidnagel, het bakpoeder en het zout. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.
-
2
Klop in een andere kom de boter en de bruine suiker licht en luchtig. Voeg het ei en de melasse toe aan het boter-suikermengsel en klop alles goed. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat. Als het deeg te plakkerig is, kun je wat extra bloem toevoegen. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het gekoelde deeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.
-
4
Snij met de koekjesuitstekers cookies uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak ze ongeveer 10 à 12 minuten in de oven, of tot ze stevig aanvoelen en de randen licht goudbruin zijn.
-
5
Laat de koekjes afkoelen op een rooster en versier ze met het glazuur.