Recept

Kleine appelpannenkoekjes met peperkoekcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze appelpannenkoekjes zijn een heerlijk ontbijtje. Je kunt ze bovendien makkelijk in kleine porties invriezen en eruit halen als je ze nodig hebt. Lekker met extra fruit zoals druiven, appeltjes, peren, banaan…

Natalie tipt!

“Kies voor volkoren speltbloem voor een gezondere variant. Vries deze pannenkoekjes in en serveer ze als snel ontbijt.”

bereiding
  1. 1

    Maak de pannenkoekjes. Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appelen in dunne plakjes. Mix de eieren met de melk, het amandelmeel, de speltbloem, het bakpoeder en een snuifje zout.

  2. 2

    Verhit een beetje olie en boter in een pan en leg er een plakje appel in. Lepel er een beetje van het beslag over en bak het pannenkoekje tot de bovenkant een beetje gestold is. Draai het pannenkoekje om en bak ook de andere kant goudgeel en krokant. Herhaal met de overige appelen en de rest van het beslag.

  3. 3

    Maal de peperkoek fijn met de kandijsuiker en een snuifje speculaaskruiden. Verhit boter in een pannetje en bak de peperkoekcrumble goudbruin en krokant.

  4. 4

    Serveer de appelpannenkoekjes met de peperkoekcrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kleine appelpannenkoekjes met peperkoekcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!