Kleine appelpannenkoekjes met peperkoekcrumble
bereiding
-
1
Maak de pannenkoekjes. Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appelen in dunne plakjes. Mix de eieren met de melk, het amandelmeel, de speltbloem, het bakpoeder en een snuifje zout.
-
2
Verhit een beetje olie en boter in een pan en leg er een plakje appel in. Lepel er een beetje van het beslag over en bak het pannenkoekje tot de bovenkant een beetje gestold is. Draai het pannenkoekje om en bak ook de andere kant goudgeel en krokant. Herhaal met de overige appelen en de rest van het beslag.
-
3
Maal de peperkoek fijn met de kandijsuiker en een snuifje speculaaskruiden. Verhit boter in een pannetje en bak de peperkoekcrumble goudbruin en krokant.
-
4
Serveer de appelpannenkoekjes met de peperkoekcrumble.