Recept

Broccolipuree met gerookte zalm, zachte geitenkaas en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pure winterse comfortfood.

Natalie tipt!

“Mag het wat chiquer zijn? Vervang de gerookte zalm dan door gravad lax. Die koop je kant-en-klaar bij de viswinkel of in de visafdeling van de supermarkt.”

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers krokant in een pan zonder vetstof. Spoel de veldsla en zwier ze droog. Snipper de dille.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Maak de broccoli’s schoon en verdeel ze in roosjes. Schil de stelen en snij ook die in stukjes. Kook alle groenten samen in lichtgezouten water. Giet de groenten af en stamp ze fijn samen met de zure room. Breng de puree op smaak met de geraspte citroenschil, het citroensap, de gesnipperde dille, peper en zout.

  3. 3

    Serveer de broccolipuree met de plakjes gerookte zalm. Werk het gerecht af met de veldsla, de amandelschilfers en de zachte geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccolipuree met gerookte zalm, zachte geitenkaas en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!