Crostini met champignoncrème en blauwe bessensaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en bak ze met de geperste knoflook in olie glazig. Snij de champignons fijn en voeg ze toe. Roerbak 5 minuten en breng op smaak met de gedroogde tijm, peper en zout.
-
2
Bak de walnoten en zonnebloempitten 2 minuten in een droge koekenpan. Doe ze in een blender. Voeg de champignons, citroensap en sojasaus toe en mix tot een gladde crème.
-
3
Breng de blauwe bessen met het water en de suiker al roerend aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Dik de saus eventueel in met het maïszetmeel.
-
4
Snij het stokbrood in sneetjes van 2 cm dik. Bedruppel met olie en bak ze langs beide kanten goudbruin. Bestrijk ze met de champignoncrème en schep er een lepeltje van de bessensaus op. Werk af met verse tijm.