Aardappelcakejes gevuld met champignons en buikspek
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitstomen. Stamp ze tot puree en kruid de puree met peper en zout. Laat ze afkoelen.
-
2
Snij de champignons fijn. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak ze 15 minuten. Breng ze op smaak met het citroensap, de chilivlokken, peper en zout.
-
3
Bak in een andere pan het buikspek in boter 3 minuten per kant. Snij het spek in blokjes en schep ze samen met de munt en de dille onder de champignons.
-
4
Meng de bloem onder de aardappelpuree. Verdeel de puree in een 8-tal porties. Duw elke portie plat in je hand en schep er een flinke eetlepel van het champignonmengsel op. Leg er nog wat puree op en maak er ronde platte cakejes van. Bak de cakejes in olijfolie langs beide kanten goudbruin. Werk ze af met de extra dille en munt. Lekker met mosterdmayonaise.