Recept

Witloofsalade met gedroogde veenbessen, blauwe kaas en gemberdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker...

met feta of geitenkaas als je niet van blauwe kaas houdt.

Extra krokant 

Leg de blaadjes witloof even in ijswater, zo blijven ze krokant en knapperig.

bereiding
  1. 1

    Maak het witloof en de little gem-sla schoon en snij ze in fijne repen. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Snij de sinaasappel à vif. Spoel de selder en snij hem in fijne boogjes. Meng alle groenten en het fruit in een grote kom en sprenkel er dan het citroensap over.

  2. 2

    Maak de dressing. Meng de yoghurt met de geraspte gember, de honing en het citroensap. Rits de blaadjes van 1 takje tijm en meng ze door de yoghurtdressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng hem door de salade.

  3. 3

    Hak de hazelnoten grof. Verdeel ze samen met de gedroogde veenbessen en de verbrokkelde blauwe kaas over de salade. Werk de salade af met peper van de molen en de extra takjes verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsalade met gedroogde veenbessen, blauwe kaas en gemberdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!