Witloofsalade met geitenkaas en pistaches
bereiding
-
1
Maak het witloof en het roodlof schoon en snij er de onderkanten af. Snij de blaadjes in brede repen, maar hou enkele blaadjes witloof heel. Haal de pitjes uit de granaatappel. Hak de pistaches fijn. Snij de sinaasappel tussen de vliezen door in partjes. Vang het sap op.
-
2
Maak een vinaigrette van het opgevangen sinaasappelsap, het citroensap, de ahornsiroop en de olijfolie. Breng ze op smaak met de mosterd, peper en zout.
-
3
Spoel en droog de eikenbladsla. Verdeel de sla over de borden. Meng het witloof en het roodlof met de partjes sinaasappel en leg alles op de sla. Strooi er de verbrokkelde geitenkaas, de granaatappelpitjes en de pistache over. Werk de salade af met de vinaigrette en verse peper.Graag warm? Zet de geitenkaas even onder de gril!