Chipolatarolletjes met spinaziepuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de spinazie goed en laat ze uitlekken.
-
2
Pel de knoflook en prik het teentje op een vork. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de spinazie in delen toe en gebruik de vork met het teentje knoflook om de spinazie te laten slinken. Schep de spinazie in een vergiet en duw er het overtollige vocht uit met de bolle kant van een lepel.
-
3
Giet de aardappelen af, prak ze tot puree en meng er de spinazie, wat boter en de room onder. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Verhit boter in een pan en bak de chipolatarolletjes goudbruin en gaar.
-
5
Verdeel de spinaziepuree over de borden, leg er een chipolatarolletje bij en werk het gerecht af met de extra spinazie.