Recept

Preipatatjes met kabeljauw uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Manon maakt samen met haar zus nog weleens de preipatatjes van haar bomma. 

Manon: “Op woensdagmiddag maakte ons bomma vaak deze ovenschotel. Mijn zus Elise en ik keken er altijd hard naar uit. Onlangs besloten we om ze nog eens samen te maken, uit nostalgie. Het is en blijft op-en-top comfortfood op een koude winterdag.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Kruid de vis met peper en zout en stoom (12 min.) of bak hem in de oven (12 min. op 180°C).

  2. 2

    Verwijder de harde donkergroene uiteindes van de prei, snij de stengels overlangs in twee en spoel ze schoon. Snij ze in halve maantjes en stoof de prei nadien aan in 1 eetlepel boter. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en plet er de prei en de kabeljauw onder. Doe er de melk en 1 eetlepel boter bij en kruid alles met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Lepel de preipatatjes met de kabeljauw in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas bovenop. Zet de schotel zo’n 10 à 12 minuten onder de ovengrill tot de puree een mooi korstje heeft en serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Preipatatjes met kabeljauw uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!