Preipatatjes met kabeljauw uit de oven
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Kruid de vis met peper en zout en stoom (12 min.) of bak hem in de oven (12 min. op 180°C).
-
2
Verwijder de harde donkergroene uiteindes van de prei, snij de stengels overlangs in twee en spoel ze schoon. Snij ze in halve maantjes en stoof de prei nadien aan in 1 eetlepel boter. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Giet de aardappelen af en plet er de prei en de kabeljauw onder. Doe er de melk en 1 eetlepel boter bij en kruid alles met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Lepel de preipatatjes met de kabeljauw in een ovenschaal en strooi er de gemalen kaas bovenop. Zet de schotel zo’n 10 à 12 minuten onder de ovengrill tot de puree een mooi korstje heeft en serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen.