Doperwtencrème met scampispiesjes
bereiding
-
1
Snij de scampi’s op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.
Pel en plet de knoflook.
Snipper de ui.
Hak de peterselie.
-
2
Meng de knoflook met wat peper, zout en 2 eetlepels olijfolie.
Leg de scampi’s in de marinade.
-
3
Stoof de ui en de prei in 1 eetlepel olijfolie.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe er de doperwtjes bij, laat 5 minuten koken en pureer.
Kruid met peper en zout en breng opnieuw aan de kook.
-
4
Prik de scampi’s op spiesjes.
Bak ze 3 minuten aan elke kant in de marinade.
Roer van het vuur af de room door de saus.
Bestrooi de spiesjes met gehakte peterselie.
Serveer ze bij de soep.
Voorbereiding