Salade van radicchio met Italiaanse ham en kaas-quinoakoekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak eerst de kaas-quinoakoekjes. Kook de quinoa net beetgaar, giet hem af en laat hem goed uitlekken. Verdeel de korrels over keukenpapier zodat ze zeker goed kunnen drogen.
-
2
Rasp de pecorino. Meng de gekookte quinoa met de pecorino en de chilivlokken. Leg kleine hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze plat tot ze enkele millimeters dik zijn. Bak ze 8 à 10 minuten in de oven, of tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
-
3
Maak de dressing. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng hem op smaak met peper en zout.
-
4
Spoel en droog de blauwe bessen. Haal de bladeren van de radicchio. Spoel en droog de radicchioblaadjes en de waterkers. Meng de radicchio en de waterkers met de dressing en de blauwe bessen en verdeel ze over de borden. Werk de salade af met de Italiaanse ham en serveer er de ¬quinoa-kaaskoekjes bij.