Salade van gegrilde knolselder en rode biet met tagliata
bereiding
-
1
Schil de knolselder en de rode ¬bieten. Snij ze met een mandoline of scherp mes in heel dunne plakjes. Pel en pers de knoflook.
-
2
Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Meng de kruiden met 4 eetlepels olijfolie, de knoflook, de chilivlokken en ½ kl zout. Meng de plakjes knolselder en rode biet met de kruidenolie en gril ze kort op een hete grill. Laat ze afkoelen.
-
3
Wrijf de entrecote in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze op een hete grill kort beide kanten. Laat ze even rusten en snij ze in ¬plakjes.
-
4
Rasp de schil van de sinaasappel en snij de sinaasappel à vif. Meng de gegrilde groenten met de stukjes ¬sinaasappel en een beetje geraspte sinaasappelschil en kruid met peper. Serveer de salade met de entrecote en werk af met de extra rozemarijn.