Kersentaartjes met mascarpone
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel en ontpit de kersen. Halveer ze. Meng de mascarpone met de blaadjes van de citroentijm en de poedersuiker.
-
2
Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Als je vierkante bladerdeegvellen gebruikt, snij je elk vel in 2 lange driehoeken. Duw een stuk bakpapier in elk cupcakevormpje. Duw 2 driehoekjes bladerdeeg of croissantdeeg in kruisvorm met de scherpe punten omhoog in een cupcakevorm.
-
3
Schep in elke cupcakevorm 2 eetlepels mascarpone en beleg die met 1 eetlepel kersen. Klop de eidooier los. Vouw de puntjes van de driehoeken om de kersen en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier. Bak de kersentaartjes 25 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen. Werk ze voor het serveren af met de extra citroentijm.