Maaltijdsoep met kip, farro, borlottibonen en parmezaan
bereiding
-
1
Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes. Snij de kip in kleine blokjes. Spoel de borlottibonen en laat ze uitlekken.
-
2
Fruit de ui en de knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de wortelblokjes toe en kruid ze met peper, zout, de gedroogde rozemarijn en de gedroogde oregano. Schep alles goed om.
-
3
Voeg de kipblokjes toe en bak ze krokant. Voeg de farro en de tomatenblokjes toe, verkruimel er de blokjes kippenbouillon bij en leng aan met water tot alles onder staat. Laat nog 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
4
Voeg de borlottibonen en de spinazie toe en laat ze nog even mee garen.
-
5
Lepel de soep in kommetjes en bestrooi ze met de versgeraspte parmezaan. Werk ze af met de verse rozemarijn.