Ribollita met ’nduja
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Maak de selder schoon en snij hem in boogjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpot en fruit de ui, de wortel en de selder aan.
-
2
Voeg de goed uitgelekte witte bonen, de tomatenblokjes, de groentebouillon, de gedroogde tijm, de laurierblaadjes, de ’nduja, peper en zout toe en roer om. Laat de soep 15 minuten onder deksel sudderen.
-
3
Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snij de bladeren in fijne repen. Voeg ze toe aan de soep en laat ze nog 10 minuten meekoken in de pot.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook. Wrijf de sneetjes stokbrood in met de knoflook, ¬besprenkel ze met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze in 3 minuten krokant in de oven.
-
5
Proef de soep en kruid ze indien nodig met extra peper en zout of voeg nog wat ’nduja toe. Werk ze af met de parmezaan en serveer ze met het geroosterde stokbrood.