Gebakken zalm met pesto, burrata en tomatensalade
bereiding
-
1
Maak de pesto. Pel en pers de knoflook. Haal 8 basilicumblaadjes van het plantje en hou ze apart voor de afwerking. Rooster de pijnboompitten licht goudbruin in een pan zonder vetstof. Doe de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan, de olijfolie en alle overige blaadjes en de steeltjes van het basilicumplantje in de blender en hak samen tot een grove pesto. Kruid de pesto met peper en zout.
-
2
Spoel alle tomaten en snij ze in stukken. Pel de sjalot en snij ze in reepjes. Meng de tomaten met de sjalot, de 8 basilicumblaadjes, de balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalmfilet goudbruin aan beide kanten. Kruid de zalm met peper en zout.
-
4
Scheur de burrata in stukken. Serveer de zalm met de tomatensalade, burrata en pesto.