Preipuree met geglaceerdezalm
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Kook of stoom ze zacht. Pureer de aardappelen met 60 gram boter en het scheutje melk en kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Hou de puree warm.
-
2
Verwijder de wortels en de uiterst groene delen van de prei, spoel de stengels goed en snij ze in halve ringen. Stoof de prei zacht in 1 eetlepel boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng dan de gestoofde prei onder de puree.
-
3
Meng de bruine suiker met de appelazijn, de soja-saus en de mosterd. Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalm op een hoog vuur kort aan. Voeg 1 eetlepel boter en het suikermengsel toe aan de zalm en laat die kort karamelliseren. Breng de zalm op smaak met wat citroensap en peper.
-
4
Serveer de puree met de zalm en de saus uit de pan.