Bloemkoolrijstbowl met warmgerookte zalm en komkommer
bereiding
-
1
Laat de edamameboontjes ontdooien en haal de boontjes uit de peulen. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verdeel de bloemkool in roosjes en mix ze in de blender. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Verhit olie in een pan en roerbak er de ui en de knoflook in. Rasp er de gember bij en breng op smaak met het kerriepoeder en de kurkuma. Roer tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de geraspte bloemkool en de rijst toe en schep nog 2 minuten goed om.
-
3
Verhit de warmgerookte zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de zalm in stukken.
-
4
Maak het slaatje. Spoel en halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in halve maantjes en meng ze met de dille, de koriander, de sushi-azijn, het limoensap, de limoenschil en de suiker. Kruid met peper en zout.
-
5
Maak het slaatje. Spoel en halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in halve maantjes en meng ze met de dille, de koriander, de sushi-azijn, het limoensap, de limoenschil en de suiker. Kruid met peper en zout.
-
6
Schik de bloemkoolrijst in de bowl met de edamameboontjes, de warmgerookte zalm en het komkommerslaatje. Werk af met de sesamzaadjes en de gele chilipeper. Lekker met sojasaus erbij!