Zalm in kruidenkorst met krieltjes en appelslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes. Kook ze in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de selder.
-
2
Doe de knoflook, de selder- blaadjes, de bladpeterselie, de panko en de pecorino in een blender en hak fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de kruidenpanko met 3 eetlepels olijfolie, de geraspte citroenschil, een snuif peper en ½ koffielepel zout.
-
3
Leg de zalmfilet op een ingevette ovenschaal, kruid hem met peper en zout en beleg hem met de kruidenpanko. Voeg de krieltjes toe aan de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en zout. Bak de zalm en de krieltjes 18 à 20 minuten in de oven.
-
4
Maak de salade. Snij de steel van de selder in fijne blokjes. Spoel en ontpit de appel en snij ’m in fijne blokjes. Spoel en droog de ijsbergsla, snij ze in reepjes en meng ze met de appel, de selder, de mayonaise, de olijfolie, de appelazijn, de mosterd, peper en zout.
-
5
Serveer de zalm met de krieltjes en de salade.