Homemade zalmfishsticks met spinazie en puree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook of stoom ze zacht. Pureer ze met een scheutje melk en 60 gram boter. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout en hou hem warm.
-
2
Snij de zalm in repen. Doe de bloem in een kommetje, klop de eieren los in een tweede kommetje en doe de panko in een derde kommetje. Wentel de repen zalm eerst door de bloem, haal ze dan door de eieren en haal ze ten slotte door de panko. Verhit een laagje olie en bak de zalmfishsticks krokant.
-
3
Spoel en droog de spinazie. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Smelt een klontje boter en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Maak de tartaarsaus. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de sjalot en de peterselie onder de mayonaise en kruid de saus met peper en zout. Werk de saus af met nog een druppeltje olijfolie.