Homemade fishsticks
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Stamp de aardappelen mooi glad en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Spoel de spinazie en de groene kruiden, en hak fijn. Roer de gehakte spinazie en tuinkruiden door de puree.
-
2
Snij de augurken in stukjes. Hak grote kappers grof. Roer de kruiden, de kappers en de augurken door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
3
Snij de kabeljauwfilets in reepjes. Zet drie kommetjes klaar. Vul er één met bloem, één met losgeklopt ei met wat peper en zout, en één met panko. Haal de reepjes vis eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko om ze mooi te paneren.
-
4
Laat de olie goed warm worden in een pan met antiaanbaklaag en bak de fishsticks langs alle kanten mooi bruin.
-
5
Serveer de fishsticks met verse tartaar, kappertjes naar smaak en de kruidenpuree.