Pokébowl met zalmblokjes, tuinbonen en pinda-kokossaus
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar en laat hemafkoelen. Kook de boontjes 1 minuut in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
-
2
Maak de lente-uien schoon en snij ze in ringen. Schil de komkommer en snij hem in blokjes. Schil de wortelen en snij ze met een dunschiller in fijne lange repen. Rol ze op. Spoel de radijsjes en snij ze in dunne plakjes.
-
3
Rooster de sesamzaadjes en de kokosrasp kort in een droge koekenpan. Snij de zalmfilet in blokjes en kruid ze met peper en zout. Wentel ze door de sesam-kokosmix.
-
4
Maak vier pokébowls met de rijst, de boontjes, de blokjes komkommer, de lente-uitjes, de zalm, de wortelrolletjes en de radijzen.
-
5
Meng alle ingrediënten voor de saus. Werk de pokébowls af met de verse munt en serveer ze met de saus.