Pappardelle met gebakken zalm en venkel in citroen-kruidenbotersaus
bereiding
-
1
Maak de venkels schoon en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Hak de dragonblaadjes en de peterselie fijn. Meng de knoflook, de geraspte citroenschil, de dragon en de peterselie onder de zachte boter.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalm heel kort aan beide kanten. Kruid hem met peper en zout. Haal de zalm uit de pan en doe dan de venkel in de pan. Bak de venkel zacht, voeg de honing toe en laat de venkel karamelliseren. Kruid hem met peper en zout.
-
3
Blus de venkel met de witte wijn en laat de wijn inkoken. Leg de venkel een beetje opzij, voeg de zalm en de kruidenboter toe en laat alles samen opwarmen.
-
4
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af. Serveer de pasta met de zalm, de venkel en de kruidenbotersaus.