Eierkonijntjes
bereiding
-
1
Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze.
-
2
Voor de 5 haasjes: snij driehoekjes bovenaan de eieren en duw ze voorzichtig wat naar boven. Snij een mini-staafje van de wortel voor het neusje en duw het vooraan in het eitje. Kleef 2 sesamzaadjes met wat water op het ei als oogjes.
-
3
Voor de 3 tulpen: snij 3 schijven van ongeveer 3 centimeter uit de komkommer. Prik hierin een satéstokje. Snij een stuk van de lente-ui, dat wordt de steel. Meet hiermee hoe lang het satéstokje moet zijn: het moet nog een 3-tal centimeter boven de lente-ui uitkomen om het ei op te kunnen prikken. Schuif de lente-ui over het satéstokje, eventueel met nog een extra vertakking aan als blaadje. Steek nog een tweede, even lang satéstokje in het lente-uitje voor extra stevigheid.
-
4
Snij 3 eitjes in de vorm van een tulp door er bovenaan het ei voorzichtig 5 driehoeken uit te snijden. Prik het ei voorzichtig op de satéstokjes. Laat de haasjes grazen op een weide van sla met tulpen.