Recept

Eierkonijntjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk hapje voor Pasen. 

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze.

  2. 2

    Voor de 5 haasjes: snij driehoekjes ­bovenaan de eieren en duw ze voorzichtig wat naar boven. Snij een mini-staafje van de wortel voor het neusje en duw het vooraan in het eitje. Kleef 2 ­sesamzaadjes met wat water op het ei als oogjes.

  3. 3

    Voor de 3 tulpen: snij 3 schijven van ­ongeveer 3 centimeter uit de komkommer. Prik hierin een satéstokje. Snij een stuk van de lente-ui, dat wordt de steel. Meet hiermee hoe lang het satéstokje moet zijn: het moet nog een ­3-tal centimeter boven de lente-ui uitkomen om het ei op te kunnen prikken. Schuif de lente-ui over het satéstokje, even­tueel met nog een extra vertakking aan als blaadje. Steek nog een tweede, even lang satéstokje in het lente-uitje voor extra stevigheid.

  4. 4

    Snij 3 eitjes in de vorm van een tulp door er bovenaan het ei voorzichtig 5 driehoeken uit te snijden. Prik het ei voorzichtig op de satéstokjes. Laat de haasjes grazen op een weide van sla met tulpen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eierkonijntjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!