Recept

Sashimi en gemarineerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo snij je sashimi! 

Laat het vlijmscherpe mes van hiel tot punt in één beweging door de vis heen glijden, met het mes in een hoek van net geen 90 graden op de vis. Deze snijtechniek heet hira–zukuri en is de eenvoudigste Japanse snijtechniek voor sashimi. 

De lekkerste visjes

Geschikt voor sashimi zijn onder meer zalm, tonijn, makreel, zeebaars, zeetong, garnalen en sint-jakobsnoten.

bereiding
  1. 1

    Maak de gemarineerde zalm. Spoel de filet af met koud water en dep hem goed droog. Snij hem in blokjes van 1 cm. Maak een saus van de rijst-azijn, de sake, de mirin en de soja­saus. Giet het mengsel over de zalm en laat hem 15 minuten marineren.

  2. 2

    Snij voor de sashimi de zalm, de zeebaars en de sint-jakobsnoten met een vlijmscherp mes in plakjes van ongeveer ½ tot 1 cm dik.

  3. 3

    Spoel de komkommer en de radijsjes en snij ze in plakjes. Schik de vis en de sint-jakobsnoten mooi op een schaal. Werk de schaal af met de shisoblaadjes, de komkommer en de radijsjes. Serveer er de gember, de rammenas, de sojasaus en de wasabi bij.

  4. 4

    Maak het lente-uitje schoon en snij het in ringetjes. Schep de gemarineerde zalm in een kom en bestrooi hem met de furikake en de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sashimi en gemarineerde zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!