Sashimi en gemarineerde zalm
bereiding
-
1
Maak de gemarineerde zalm. Spoel de filet af met koud water en dep hem goed droog. Snij hem in blokjes van 1 cm. Maak een saus van de rijst-azijn, de sake, de mirin en de sojasaus. Giet het mengsel over de zalm en laat hem 15 minuten marineren.
-
2
Snij voor de sashimi de zalm, de zeebaars en de sint-jakobsnoten met een vlijmscherp mes in plakjes van ongeveer ½ tot 1 cm dik.
-
3
Spoel de komkommer en de radijsjes en snij ze in plakjes. Schik de vis en de sint-jakobsnoten mooi op een schaal. Werk de schaal af met de shisoblaadjes, de komkommer en de radijsjes. Serveer er de gember, de rammenas, de sojasaus en de wasabi bij.
-
4
Maak het lente-uitje schoon en snij het in ringetjes. Schep de gemarineerde zalm in een kom en bestrooi hem met de furikake en de lente-ui.