Gazpacho van paprika met ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de halve paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar onder. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Leg ze in een kom, dek de kom af met folie en laat de paprika’s afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Mix de paprika, de ui en de knoflook samen de koude groentebouillon en de tomatenblokjes glad in de blender. Kruid de soep met het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper en zout. Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast.
-
3
Breng de ricotta op smaak met peper en zout. Rooster de amandelschilfers in een droge pan goudbruin.
-
4
Serveer de koude paprikasoep in glaasjes. Werk ze af met een lepeltje ricotta, de amandelschilfers en het basilicum. Geef er de rest van de ricotta bij.