Zeebarbeel met preistoemp en graanmosterdsaus
bereiding
-
1
Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Kook de knolselder gaar in water met de takjes tijm en het groentebouillonblokje. Giet hem af, verwijder de tijm en laat hem even uitdampen. Pureer de knolselder met een scheutje olijfolie, peper en zout.
-
2
Spoel de preiwitten en snipper ze fijn. Verhit olijfolie in een pan en stoof de prei gaar op een zacht vuur. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. Schep de gestoofde prei onder de knolselderpuree.
-
3
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Verhit wat boter in een sauspannetje en fruit de sjalot. Blus ze met de bouillon en laat die tot 1/3 inkoken. Voeg de graanmosterd, de dille en de room toe en kruid met peper en zout. Laat indikken tot een smeuïg sausje.
-
4
Kruid de vis met peper en zout. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten gaar. Reken op maximaal 2 minuten per kant. Serveer de puree met de vis en werk het gerecht af met de rode cress. Geef er de saus bij.