Recept

Broccoli-kipburgers met spitskoolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Comfortfood à la Pascale Naessens met dit familieproof recept van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie TIPT!

“Een heerlijke fastfoodsnack, maar dan zonder de carbs. Eet deze burgers gewoon uit het vuistje”

bereiding
  1. 1

    Maak de burgers. Rasp de broccoli fijn en meng er de gemalen havermout en het kipgehakt onder. Breng het mengsel op smaak met de worcestershiresaus, wat kippenkruiden, peper en zout en vorm er hamburgers van.

  2. 2

    Maak de salade. Maak de spitskool schoon en snij ze met de mandoline in fijne reepjes. Bewaar de buitenste blaadjes voor de afwerking. Boen de appel schoon en snij hem met de mandoline in fijne plakjes. Meng de appel onder de spitskool.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Roer de yoghurt los met de mosterd en breng hem op smaak met citroenschil en citroensap. Lepel de dressing onder de salade en kruid ze met peper en zout. Rooster de pitten in een pannetje zonder vetstof.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kipburgers aan beide kanten krokant en gaar. Leg de blaadjes spitskool op een bord en schik er de takjes bladpeterselie tussen. Leg er de burgers en de salade bij en werk ze af met de gepofte pitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccoli-kipburgers met spitskoolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!