Recept

Gebakken dumplings met kip en zoetzure saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit hapje is ook lekker als lunch met een slaatje erbij.

Tip: leg de vellen rijstpapier als je ze in warm water gedompeld hebt op een schone keukenhanddoek om ze beter te kunnen plooien.

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de wortel. Maak de Chinese kool en de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Pel en pers de knoflook. Meng in een kom het kippengehakt met de wortel, de Chinese kool, de lente-uitjes, de knoflook, de sojasaus, de sesamolie, peper en zout. Dit wordt de vulling voor de dumplings.

  2. 2

    Dompel een vel rijstpapier kort onder in warm water tot het zacht is. Leg een eetlepel van de vulling in het midden van het rijstpapier. Vouw de randen van het rijstpapier over de vulling. Herhaal dit proces tot alle dumplings zijn gemaakt.

  3. 3

    Snij de extra lente-uitjes in ringen. Verhit wat arachideolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de dumplings in 3 à 4 minuten aan elke kant goudbruin en knapperig. Werk ze af met de lente-ui en serveer ze warm met de zoetzure saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken dumplings met kip en zoetzure saus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!