Gebakken dumplings met kip en zoetzure saus
bereiding
-
1
Schil en rasp de wortel. Maak de Chinese kool en de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Pel en pers de knoflook. Meng in een kom het kippengehakt met de wortel, de Chinese kool, de lente-uitjes, de knoflook, de sojasaus, de sesamolie, peper en zout. Dit wordt de vulling voor de dumplings.
-
2
Dompel een vel rijstpapier kort onder in warm water tot het zacht is. Leg een eetlepel van de vulling in het midden van het rijstpapier. Vouw de randen van het rijstpapier over de vulling. Herhaal dit proces tot alle dumplings zijn gemaakt.
-
3
Snij de extra lente-uitjes in ringen. Verhit wat arachideolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de dumplings in 3 à 4 minuten aan elke kant goudbruin en knapperig. Werk ze af met de lente-ui en serveer ze warm met de zoetzure saus.