Worstenbroodjes met chorizo en gerooktepaprikadip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de paprika’s. Maak de paprika’s schoon en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze met wat olijfolie, kruid ze met peper en zout en gaar ze zo’n 20 à 25 minuten in de oven.
-
2
Hak de chorizoworst helemaal fijn met een mes en meng hem onder het gehakt. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
3
Rol het bladerdeeg met het bak-papier open op een bakplaat. Verdeel er het gehakt over in een worstje. Rol het bladerdeeg op en snij er dunne worstenbroodjes van. Verdeel ze over de bakplaat.
-
4
Klop het ei los met de melk en bestrijk de worstenbroodjes met een borsteltje met het mengsel. Strooi er de sesamzaadjes over. Bak de worstenbroodjes zo’n 15 minuten bij de paprika’s in de oven.
-
5
Haal de geroosterde paprika’s uit de oven. Pel en pers de knoflook. Mix de paprika’s samen met het gerookt paprikapoeder, de knoflook en de olijfolie tot een gladde dip. Voeg eventueel wat water toe indien nodig.
-
6
Hak de peterselie fijn. Serveer de worstenbroodjes met de paprikadip. Werk ze af met de extra sesamzaadjes en de peterselie.