Worstenbroodjes uit de airfryer met gekaramelliseerde ui
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien. Snij elk worstje in 4 stukken.
-
2
Stoof de uien aan in een pannetje met wat olijfolie en een scheutje water. Als de uien doorschijnend zijn bestrooi je ze met de bruine suiker. Voeg de worstjes toe en laat op een zacht vuurtje bakken, tot de worstjes gaar zijn. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
3
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
-
4
Rol het bladerdeeg open snij het in de lengte doormidden, zodat de repen ongeveer even breed zijn als de stukjes worst. Bestrijk het deeg met mosterd. Verdeel er de worstjes en de uien over. Snij de lapjes deeg ongeveer twee keer zo breed als een worstje en rol het deeg er met je handen rond, zodat het worstje volledig ingepakt is. Bestrijk met losgeklopte eidooier en bestrooi met komijnzaad.
-
5
Leg de worstenbroodjes met de sluiting naar onderen op een vel bakpapier in de airfryer. Bak ze 15 à 20 minuten. Afhankelijk van de grootte van je airfryer moet dat mogelijk in meerdere keren.
-
6
Serveer de worstenbroodjes warm of koud met ketchup.