Recept

Kleine pizza’s met mortadella en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pizza – of minipizzaatje in dit geval – is ideaal om een restje beleg weg te werken. Je kunt het mee bakken of, zoals hier, na het bakken op je pizza leggen. Wat nootjes uit de voorraadkast en verse kruiden maken het af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke delen. Rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Verdeel er de passata over. Laat de mozzarella uitlekken en scheur hem in ­stukjes. Verdeel de stukjes mozzarella over de 6 pizza’s. Bak de pizza’s vervolgens zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Halveer de sneetjes mortadella. Hak de blad-peterselie fijn. Hak de pistachenootjes fijn.

  4. 4

    Haal de pizza’s uit de oven, verdeel er de mortadella, de pistaches en de bladpeterselie over. Kruid met peper en zout, werk af met de olijfolie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kleine pizza’s met mortadella en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!