Recept

Havermout ontbijtpizza met plattekaas-pindakaas topping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pizza als ontbijt? Zeggen we geen neen tegen!

De havermoutpizzabodem hoef je niet te suikeren, omdat pindakaas en het verse fruit al zoet genoeg zijn. Wie wil kan nog een lepel honing toevoegen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren luchtig met de magere plattekaas. Voeg de havermoutvlokken toe.

  2. 2

    Maak een ronde pizzabodem door de havermoutmengeling op een met bakpapier beklede ovenplaat te verdelen. Druk goed aan en maak de buitenste rand wat hoger. Bak gedurende 25-30 minuten goudbruin in de oven.

  3. 3

    Smelt de pindakaas in de microgolfoven, laat ’n beetje afkoelen en roer daarna door de Griekse yoghurt.

  4. 4

    Bestrijk de bodem van de pizza met de pindakaas-yoghurt topping. Snij de pizza in punten en versier elke punt met een andere fruitsoort naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Havermout ontbijtpizza met plattekaas-pindakaas topping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!