Biscottitiramisu met gezouten karamel
bereiding
-
1
Maak de karamel. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de suiker toe en laat de suiker smelten. Roer af en toe door. Blus de karamel met de room en laat hem enkele minuten inkoken. Voeg het snuifje zout toe en zet opzij.
-
2
Smelt de chocolade au bain-marie of op een zacht vuur en zet opzij. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooier-suikermengsel. Meng er dan de gesmolten chocolade onder. Meng er voorzichtig de eiwitten onder.
-
3
Giet de koffie in een diep bord en wentel er de biscotti-koekjes voorzichtig door.
-
4
Schenk in elk glas een laagje mascarponecrème en leg er een koekje op. Schenk er een fijn laagje karamel op. Herhaal de laagjes en eindig met karamel. Zet de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast. Werk tot slot de glaasjes af met een extra biscottikoekje.